När man behöver en lyftkran

Det finns många olika tillfällen då man är i behov av att ha en lyftkran. Det absolut vanligaste användningsområdet är dock vid nybyggnationer inom byggindustrin. En kran kan vara utformad på lite olika sätt och det finns olika lyftkranstyper som används vid olika tillfällen. Den vanligaste uppfattningen av en lyftkran är att det är en stor och hög konstruktion som kan lyfta och förflytta olika föremål till en hög höjd. Utöver de stora och höga kranarna finns det även mindre kranar som används vid andra tillfällen när man bara ska förflytta föremål en mindre sträcka och inte behöver en lång kran.

Lyftkran i arbete

Stockholm är en storstad och behovet av lyftkranar är stort i Stockholm. Det byggs hela tiden nya byggnader och vid de flesta byggnadsarbeten är det nödvändigt att ha en kran på plats. Många företag äger ingen egen lyftkran utan är i behov av att hyra in en. Priset för att hyra eller köpa en lyftkran varierar väldigt mycket. Det finns lyftkranar i alla olika prisklasser i Stockholm. Går det att hitta billiga lyftkranar i Stockholm? Svaret på den frågan är svårt eftersom ordet billigt kan uppfattas olika av olika personer. Men överlag så går det att finna billiga lyftkranar i Stockholm hos olika aktörer.

Hyr lyftkran i Stockholm

Ett exempel på ett företag som har tillgång till billiga lyftkranar i Stockholm är Norrtäljes Lyftkranar. De är ett företag som finns i Stockholm och tillhandahåller många olika lyftkranstyper. Artikeln kommer senare gå in på de vanligaste lyftkranstyper som idag finns på marknaden. Edins skriver på sin hemsida att de är den största leverantören inom mobilkransuthyrning och de har en stor bredd på olika lyftkranar. Förutom en stor bredd av kranar finns det även personal som besitter en stor kunskap inom området. Personalen kan svara på dina frågor angående vilka tillstånd som krävs, hur man anordnar med kranen vid uppställning av den.

Olika sorters lyftkranar

En väldigt vanlig typ av lyftkran är den som kallas för mobilkran. Det är en kran på ett fordon som går att flytta. Ofta har man ett stort behov av att kunna flytta kranar till olika byggarbetsplatser. En mobilkran drivs genom hydralpumpar som i sin tur ofta drivs av en dieselmotor. Ofta är kranens bom teleskopisk vilket betyder att den är ut- och inskjutbar och går att anpassa.

Vidare finns det en kran som kallas för tornkran. Det är en lyftkran som är modern och självbalanserad. Den är fixerad vid marken och tornkranen ger en väldigt bra kombination av lastförmåga och lyfthöjd. Det vanligaste användningsområdet för en tornkran är vid konstruktionen av höga byggnader.

En annan typ av kran är lastbildskranen. Det är en kran som ofta är monterad på en lastbil och hjälper till att lyfta upp gods på lastbilsflaket.

Sammanfattningsvis kan man säga att utbudet av billiga lyftkranar i Stockholm är bra. Det finns många olika aktörer inom branschen och de flesta aktörer arbetar med uthyrning av billiga lyftkranar. Priserna varierar och det går ofta att finna precis den maskin man behöver för ett specifikt tillfälle.