Rätt mekaniska verkstad för rätt tillfälle

Rätt mekaniska verkstad för rätt tillfälle är väsentligt för vilket företag som helst som vill vara lönsamma. Alla verkstäder skiljer sig och alla gör olika saker bra, dock vill de självklart ha alla jobb som de kan, det är en tuff bransch. Det gäller att företaget som letar efter en mekanisk verkstad vet vad de ska titta efter bland siffrorna.

Hur lär man sig vad man ska titta efter då? Det är svårt, det handlar om ekonomi under lång tid, rullians på anställda och deras ålder osv. Det kan vara vad som helst. Det man behöver är en avdelning som arbetar med produkten och vet vad varje del behöver för speciella attribut för att prestera, då kan det bli lönsamt. Tillsammans med erfarenhet kan denna avdelning leda till en ovärderlig del för produktions företag.

För er som inte ännu har denna avdelning av olika anledningar, kanske för liten budget, kanske inte “tror” på det. Ni måste börja arbeta med det nu annars kommer ni aldrig hålla takten med konkurenterna.

Ett första steg är att någon med känsla för produkterna arbetar med detta på deltid. Om man vill bli duktig så finns det många tips på bra utbildningar hos YH-utbildningar, annars kan ni börja med att höra med olika mekaniska verkstäder. En verkstad som vi har arbetat mycket med och som är vänliga och ofta hjälper nya företag med denna typen av uppdrag är Arentorps, jag föreslår att man hör av sig till båda dessa innan man arbetar vidare.