Totalansvar för badrum

Är det dags att börjar renovera ert badrum? Våren är här och det blir varmare och varmare för varje dag. Det gör att många börjar planera för sommarens renovering. Badrum är inte sällan ett sådant projekt. Tillsammans med kök är badrum något av det svåraste man kan göra. Kraven på fuktspärrar och andra säkerhetsdetaljer är rigorösa. Är det inte korrekt utfört så betalar inte försäkringsbolagen ut en krona vid en olycka.

Kakel är bara en del av jobbet

Det är också mycket som ska tänkas på. Det är inte bara kakel och klinkers som ska köpas in. Utan det är lika mycket rör som ska läggas – idag ofta även golvvärme. Vårt råd är att anlita en riktig rörmokare för detta arbete. Det lönar sig i längden, inte minst om olyckan är framme och det blir ett försäkringsärende. Har du då gjort jobbet själv så är risken stor att du står där helt själv och för ta kostnaden ur egen plånbok.

Att se till att det är rätt fall på golvet handlar om erfarenhet, något som din rörmokare har kunskap om. Det finns helt enkelt en anledning till att det är en relativt lång utbildning för att få jobba som VVS-tekniker i Sverige.

Ser du istället till att anlita en godkänd rörmokare så tar dennes försäkring hand om dig vid en olycka där du i värsta fall tvingas bryta upp ett helt golv och alla väggar och lägga om rören. Det är ofta ett ingrepp som kostar tiotusentals kronor, en kostnad som är tråkig att ta för en privatperson och som ofta kan ödelägga en hel privatekonomi.