Yamaha motorfordon historia

Yamaha grundades i Japan år 1955 och har sedan dess varit en av de största tillverkarna av motorcyklar och andra motorfordon. Trots sin sena ankomst till en marknad som redan hade över 150 tillverkare av motorcyklar blev de snabbt en succé. Sedan dess har även Yamaha förknippats med ord som kvalitet och pålitlighet.

Yamahas första fabrik var en två våningar och helt gjord i trä där de 274 anställda arbetade för att tillverka deras första motorcykel. YA-1 var den första som någonsin tillverkades av Yamaha och fick smeknamnet röd trollslända på svenska och på japanska ”Aka-tombo”. Men Yamaha till skillnad från de flesta andra konkurrenterna som tillverkade motorcyklar samtidigt så finns de fortfarande kvar och tillverkar ännu sådana. Något som de flesta av de företagen som fanns när Yamaha grundades inte gör.

Numera är det inte heller enbart motorcyklar som Yamaha tillverkar utan de har istället expanderat med samma varumärke inom mycket annat. Men det är framförallt deras motorcyklar som man tänker på när man hör namnet och inte deras andra produkter.

Utan Yamaha motorfordon historia hade vi inte sett lika många motorcyklar med fyrtaktsmotorer och inte heller hade den populära modellen R1 någonsin skapats. Världen har mycket att vara tacksamma över och Yamaha är en av dessa.

Vart köper man Yamaha motorfordon?

Som med det mesta nuförtiden är det framförallt på nätet man kan hitta Yamaha motorfordon och det finns gott om både vanliga och e-baserade butiker att välja mellan. Dock måste man tänka på att inte alla butiker säljer samma Yamaha motorfordon till samma pris.

Genom Yamaha motorfordon historia har priserna också förändrats rätt kraftigt och trots att de var relativt billiga vid starten är de numera inte så billiga i jämförelse. Man måste därför lägga upp en budget för det motorfordon från Yamaha man faktiskt vill köpa. Utöver det måste man även tänka ut precis vilken modell man faktiskt behöver innan man börjar leta på nätet.

yamaha

För när det gäller Yamaha motorfordon finns det ibland små skillnader rent tekniskt men som kan göra en stor skillnad i pris. Vilket leder till att man verkligen måste känna till sina behov innan man väljer vilken modell man behöver.

Känner man sig dock lite osäker på vilken modell som uppfyller ens behov kan det vara smart att läsa de olika recensionerna och omdömena som finns. Då får man oftast en bra översikt över vilka motorfordon från Yamaha som kanske skulle passa en själv.

Att tänka på vid köp av motorcykel

Även om man vill vara störst, bäst och vackrast måste man tänka över om man verkligen behöver den största motorkubiken möjligt på sin Yamaha motorcykel. Det är många som gör det misstaget men de har ingen större nytta av den enorma motorn då de inte riktigt kan använda den.

I Sverige finns det ytterst sällan några större behov av att kunna åka så snabbt som de här motorcyklarna kan göra. För det finns ingen plats där man kan köra så fort. Så tänk över vad du verkligen behöver innan du köper en Yamaha motorcykel.